Over mij

Soms heb je een idee waar je écht iets mee moet.

Ken je dat? Ik wel. Elke week. Elke maand. Elk jaar. Op een blauwe maandag ontvouwt zich een creatief spektakel in mijn brein. Van food blog tot marketing podcast. Of van Etsy-shop tot gedichtenbundel. Altijd denk ik: “Ja. Dit is het! Dit is hét idee van mijn leven.” En soms is dat het ook. Voor een week, een maand of een jaar.

In die tijd ben ik de grootste streber die je kent. Irritant bijna. Huisstijl? On it. Website? Die fix ik wel even. Tone-of-voice? Authenticity is the word. Het idee krijgt gestalte. Ik kan het bijna zien, voelen en proeven.  En daarna? Iets anders. Iets nieuws dat me uitdaagt. Een anti-climax? Welnee.

Ik ben Olga Kempen, 26 jaar, schrijver, online marketeer en chaoot. En ik ben er al lang achter dat mijn kracht ligt in het creatieve proces – niet zozeer de executie. Ik blaas ideeën leven in. Soms als brainstorm buddy. Soms als Frankenstein (inclusief bliksem en hysterische lach). Ik krijg een kick van nieuwe projecten. Wil altijd bezig zijn. Ik creëer, dus ik besta. Een uitknop? Die bestaat niet.

Dat klinkt soms leuker dan het is. Ik ben namelijk zo wispelturig als de neten. Oude ideeën? Lijken, op mijn creatieve kerkhof. Die zijn dus gefaald, hoor ik je denken. Maybe so, maybe no. Misschien wacht ik tot iemand een ideetje komt opgraven. Misschien wil ik er ooit zelf mee verder. Hoe dan ook: het is een leuke trip down memory lane. En potentiële apocalypse.

What the frick wil ik met deze website?

Dat is voor mij zo klaar als een klontje. Ik wil jou meenemen in mijn creatieve hoogte- en dieptepunten. Ideeën, projecten, schrijfsels. Motion in the ocean, baby! En ik wil eigenlijk bewijzen dat een blog niet over één onderwerp hoeft te gaan. Dat er een plek is voor al mijn creatieve hersenspinsels. En dat jij dat misschien wel interessant vindt. We shall see.

Berichtjes? Vind ik leuk. Je mag kiezen waar je me stalkt. I’m all yours.